Tegenwoordig kun je vrij gemakkelijk een Spoedcursus Rijbewijs halen, zodat je niet een of ander lang traject in gaat waarbij je elke week één rijles neemt. Het halen van een rijbewijs kan namelijk nogal tijd in beslag nemen en behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Zeker als je van plan bent om bijvoorbeeld een onderneming op te zetten is een rijbewijs halen vrijwel onmisbaar. Er zijn zaken waar je op kunt letten zodat je je rijbewijs sneller kunt halen, welke zaken dat zijn, lees je hieronder.
Zorg dat je je theorie examen haalt voor je aan de spoedcursus begint
Het eerste wat je moet doen als je een spoedcursus rijbewijs wil gaan doen is je theorie halen. Die zit namelijk nooit in een spoedcursus, omdat het helemaal afhankelijk van jou is hoe lang je over je theorie doet.
Tegenwoordig doet men veel langer over het halen van het theorie examen
Uit een onlangs afgenomen onderzoek blijkt dat men tegenwoordig veel langer doet over dit theorie examen. Oorzaak is een slechte voorbereiding. Zorg dus dat je het theorie boek uit je hoofd kent en dat je enkele proef theorie lessen hebt gevolgd. Dan hoeft het halen van dit theorie examen helemaal niet zo lang te duren.
De mogelijkheid tot online rijlessen
Ook is het mogelijk om online autorijles te volgen, die erg goedkoop zijn. Hierdoor kun je alvast leren omgaan met situaties in het verkeer en heb je minder praktijklessen nodig. Uiteraard heeft dit weinig invloed op het rijden zelf, maar het geeft je wel inzichten in waar je op moet letten. Daarnaast voel je je, zelfs door een online les te volgen, iets zekerder in het verkeer.
Intake rijles voor spoedcursus
Vanaf je 16,5e jaar mag je een ‘intake rijles’ nemen voor een rijbewijs spoedopleiding. Deze intake bestaat vaak uit een gesprek, een rijles en een evaluatie van deze rijles met een rij-instructeur. Aan de hand van de intake rijles adviseert de instructeur het aantal lesuren dat je nodig hebt om je rijbewijs te behalen door middel van een rijbewijs spoedopleiding. Het aantal lessen dat je nodig bent ligt geheel aan hoe snel je de vaardigheden onder de knie krijgt.
Wanneer het aantal rijlessen bepaald is, weet je dus ook wat de spoed cursus kost. Daarna komt een 2e belangrijke vraag: hoeveel uren, voor rijles, heb jij tot je beschikking voor deze rijbewijs spoedopleiding? Wanneer de instructeur bijvoorbeeld adviseert om 28 rijlessen te nemen voor je rijbewijs spoedopleiding, moet je die tijd natuurlijk wél hebben. Het is echter niet zo dat je al deze rijlessen binnen één week moet opnemen. Het kán wel, maar het hoeft niet. In overleg met je instructeur bepaal je van te voren hoe je de tijd indeelt waarbij kwaliteit altijd voorop hoort te staan!
Bepaal zelf wat je wil
Iedereen heeft andere wensen over de lessen die hij of zij wil. Ga je voor een mooie, grote BMW lesauto, of juist voor de goedkoopste rijlessen? Of die instructeur waar je tijdens de proefles zo’n fijne klik mee had? Wees slim en kies vooral een goede rijschool, dat is niet altijd de goedkoopste. Uiteindelijk heb je waarschijnlijk bij zo’n goede rijschool minder lessen nodig, waardoor het ook goedkoper kan zijn dan de school met de goedkoopste lessen. Hiervoor is het belangrijk om te kijken naar het slagingspercentage van de rijschool. Een hoog slagingspercentage van boven de 50%, geeft aan dat veel mensen de eerste keer slagen voor hun rijexamen.