De beste parkeer apps voor 2024

  • Flex
  • Comments Off
beste parkeer app 2024

Een parkeerapp is bijna onmisbaar als je regelmatig in binnensteden parkeert. Of je nou een populaire youngtimer in 2024 rijdt of zakelijk de nieuwste elektrische auto rijdt, een parkeer app is voor iedereen handig. Het gebruik ervan heeft een hoop voordelen. Zo hoef je geen contant geld meer bij je te hebben om af te rekenen. Tijdens het parkeren is het minder noodzakelijk dat je in de gaten houdt of je de parkeertijd niet overschrijdt. Er is een groot aanbod van verschillende parkeerapps. Welke parkeer app is de beste en wat is de goedkoopste parkeer app? Wij hebben de beste parkeer apps voor 2024 voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de kenmerken van een parkeerapp?

De beste parkeer apps zijn beschikbaar voor iPhones en voor Android smartphones. De kosten variëren per app. Je hebt over het algemeen keuze tussen een abonnement of je rekent per parkeeractie af. Het voordeel van het gebruik van een parkeerapp zit niet alleen in het gemak van het afrekenen. Je krijgt bij de app bovendien een duidelijk overzicht van de parkeermogelijkheden op de plaats van je bestemming. Hiermee bespaar je tijd doordat je gerichter naar een parkeerplaats kunt rijden. Veel apps zijn gericht op het parkeren in een parkeergarage. Een aantal parkeerapps bieden echter ook de optie om een parkeerplaats aan de straat te vinden.

Top 4 beste parkeer apps van 2024

EasyPark parkeerapp

Met de app van EasyPark kun je zowel in Nederland als in België terecht om te parkeren. Als we kijken naar het Nederlandse tarief, dan betaal je voor een enkele parkeeractie € 0,39. Kies je voor een maandabonnement van € 2,50 dan is dat bedrag vast en niet afhankelijk van het aantal parkeeracties. Om berichten te ontvangen op de momenten dat je auto geparkeerd staat, rekent EasyPark € 0,25 per sms. Voor pushberichten of e-mailberichten hoef je niet te betalen. Dit is overigens bij alle parkeerapps het geval.

ANWB Parkeren

Speciaal voor ANWB-leden is de ANWB een samenwerking aangegaan met Yellowbrick. Om gebruik te maken van het speciale tarief, installeer je de app ANWB Parkeren op je smartphone. Je kiest voor een wekelijks abonnement van € 0,55, zonder aanvullende kosten. Wil je geen abonnement aangaan, dan is het ook mogelijk om het Standaard Parkeren te gebruiken. In dat geval betaal je per parkeeractie € 0,33. De kosten van een sms-bericht zijn per bericht € 0,35. Met een SmartDriver, die € 2,50 per maand kost, krijg je bovendien een waarschuwing bij het wegrijden.

Rabo-App

Bij de Rabobank is de app waarmee je online bankiert uitgebreid met de Rabo parkeerapp. Deze app heeft een landelijke database van parkeerplaatsen op straat. Je rekent per parkeersessie af, tegen een tarief van € 0,19. Dit tarief wordt op de bestedingsruimte van je lopende rekening gereserveerd, zolang je parkeertijd duurt. Via de app ontvang je ook eventuele herinneringen en kun je een eindtijd instellen.

APP Parking

APP Parking heeft een abonnement van € 2,35 per maand, waarbij je vervolgens € 0,16 per parkeersessie betaalt. Zonder abonnement is het tarief per parkeeractie € 0,35. Als enige aanbieder rekent APP Parking ook nog een eenmalig tarief van € 5,- als je je aanmeldt bij de app. Je kunt standaard per factuurperiode voor maximaal € 50,- parkeren, tenzij je een machtigingsformulier invult. Voor het ontvangen van sms-berichten betaal je met een abonnement € 0,16 per bericht, bij losse parkeersessies is het tarief € 0,35 per bericht.

Je kunt app parking hier downloaden inde Google playstore of hier downloaden in de Apple appstore.

Wat is de goedkoopste parkeer app?

De beste parkeer apps zorgen voor gemak bij het parkeren en ze onderscheiden zich voornamelijk door de kosten die gerekend worden. Wat voor jou de beste parkeer apps voor 2024 zijn, is onder andere afhankelijk van de regelmaat waarmee je de parkeerapp gebruikt. Parkeer je meer dan drie of vier keer per maand dan is het vaak gunstiger om een abonnement af te sluiten. Voor een enkele parkeeractie per maand ben je voordeliger uit met de losse tarieven. Houd er rekening mee dat je naast de vaste kosten van de parkeerapp ook nog de parkeerkosten zelf moet afrekenen. Deze komen dus bovenop de tarieven die in het vergelijkingsoverzicht genoemd worden.

Heb je een rekening bij de Rabobank, dan valt de Rabo-App onder de goedkoopste en beste parkeer apps. ANWB-leden profiteren bij de ANWB-app van een aantrekkelijk tarief. Kun je van geen van beiden gebruikmaken? Dan is APP Parking een voordelig alternatief.

Previous «
Next »