Transporteer je als ondernemer vaak goederen? Dit heb je nodig!

  • Flex
  • Comments Off
goederen transporteren

In veel sectoren, van de voedingsindustrie tot de farmaceutische industrie en van de (evenementen)bouw tot de landbouwsector, vindt transport van goederen plaats. Als ondernemer in elke branche wil je graag dat je transport veilig verloopt en dat de goederen onbeschadigd aankomen. Je lading moet dus tegen een stootje kunnen bij het inladen en vervoer in busjes, aanhangers, vrachtwagens en containers. Wat heb je hiervoor nodig?

Welke materialen heb je nodig voor het transport van goederen?

Om als bedrijf je producten efficiënt en veilig te vervoeren heb je vaak de volgende producten nodig:

– boxen, pallets, containers en andere ladingdragers voor opslag en transport

spanbanden voor het vastzetten van lading

– afdekmateriaal

– omsnoeringsband

– randbeschermers en hoekprofielen ter versteviging van de randen van je lading

– wikkelfolie dispenser of palletwikkelmachine waarmee je de goederen goed vastzet

Ladingdragers: van pallets tot containers en gitterboxen

De box, container of pallet die je lading draagt, moet geschikt zijn voor het gewicht van de lading die je wil vervoeren. Ladingdragers die over de hele wereld populair zijn, zijn houten pallets. Om de verspreiding van ongedierte te voorkomen stellen steeds meer landen strenge eisen aan pallets van hout. Met pallets van kunststof voldoe je aan deze eisen en heb je bovendien ladingdragers die langer meegaan en eenvoudig schoon te maken zijn. Voor zware ladingen zijn gitterboxen (gaascontainers) met een sterke kooiconstructie ideaal.

Bij de keuze voor pallets zijn de afmetingen heel belangrijk. Pallets moeten groot genoeg zijn voor je goederen. Delen die uitsteken vergroten namelijk de kans op beschadiging of een ongeluk. Is je lading te klein voor een pallet, kies dan liever voor een pallet met een kleiner formaat. Hiermee bespaar je op het aantal meters van je lading.

Ladingzekering met spanbanden

Een lading die niet goed vastzit, kan een groot gevaar vormen. Om je lading goed vast te zetten op een aanhanger, vrachtwagen of rolcontainer heb je verschillende soorten banden. Een sjorband is geschikt voor lichte ladingen. Een eendelige spanband is een band met ratel en geschikt voor het omsnoeren van lading. Voor zwaardere ladingen zijn er tweedelige ratelspanbanden. Deze bestaan uit een stukje band met een ratel en aan de andere kant een haak. Het tweede deel is een lange band met eenzelfde haak. Met de haken veranker je de lading en met de ratel zet je de spanband vast.

Geen zorgen over transport en regelgeving

Of je nu binnen Nederland, Europa of over de hele wereld transporteert, je wil graag dat je transport veilig en snel verloopt. Met pallets, spanbanden en transport spullen die afgestemd zijn op je lading en die voldoen aan de laatste regelgeving, weet je zeker dat je vervoer goed geregeld is.

Previous «
Next »