Een ongeluk zit in een klein hoekje wordt weleens gezegd en in het geval van bedrijfsongevallen is dit zeker zo. Wanneer je het slachtoffer bent geworden van een ongeluk op het werk moet er gekeken worden of de werkgever aansprakelijk hiervoor kan worden gehouden en hoe de schade moet worden vergoed. Het beste kun je hiervoor een letselschade advocaat in de arm nemen, omdat die op de hoogte zijn van de wet en het gewend zijn om met dit soort zaken te werken. Lees hieronder wat je moet doen bij een bedrijfsongeval waarbij schade is.
Veel voorkomende verwondingen
De meest voorkomende verwondingen na een bedrijfsongeval zijn kneuzingen, snijwonden en botbreuken. Deze verwondingen kun je oplopen door een ongeval op het werk en vallen daarmee vaak onder de verantwoordelijkheid van het bedrijf. Het eerste wat dus bekeken moet worden is of de werkgever aansprakelijk is voor het bedrijfsongeval.
Bezoek zo snel mogelijk een huisarts
Bezoek na een bedrijfsongeval altijd zo snel mogelijk de huisarts of een ander behandelend arts. Het is van belang dat je een arts bezoekt, omdat hiermee kan worden bewezen aan de wederpartij dat de klachten het gevolg zijn van het ongeval. De kans dat de werkgever aansprakelijk is, is namelijk groot. De werkgever heeft een zorgplicht tegenover haar werknemers. Werkgevers schieten vaak tekort in deze zorgplicht, waardoor zij alsnog aansprakelijk zijn voor eventuele letselschade. Er is niet gauw sprake van eigen schuld of opzettelijke roekeloosheid bij een werknemer.
Laat je informeren
Ben je zelf het slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval en wil je weten of jouw werkgever in de situatie aansprakelijk is? Neem dan altijd contact op met een letselschade advocaat. Zulke ervaren letselschadejuristen kunnen je vaak gratis informatie verschaffen en helpen bij het verhalen van de schade.
Schade en kosten verhalen
Vaak kun je de door jou opgelopen schade verhalen op de tegenpartij. Bij de meeste bedrijfsongevallen hebt je recht op een schadevergoeding voor de kosten (dus ook die van de letseladvocaat) en smartengeld. Wil je weten welke schade je kunt verhalen op je baas? Bekijk dan welke stappen je moet ondernemen als je een verwonding hebt na een bedrijfsongeval.
Hoge drempel
Voor veel mensen is het bellen naar een advocaat een hoge drempel vanwege het kostenaspect. Zoals hierboven echter vermeld zijn de kosten van een letselschadeadvocaat echter ook verhaalbaar, net als de schade. Een informerend telefoontje kost je niets, maar kan veel opleveren.